Activiteiten

Respectvol aanraken werkt troostend en rustgevend. Ervaar diepe rust en voel hoe je levensenergie wordt opgeladen. Voel je gedragen en weer in je Kracht komen. Hieronder vindt je een greep uit onze activiteiten.

integratieve massage

Integratieve massage is een ontspanningsmassage die de mens als geheel benadert. Haar voornaamste doel is mensen lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Ze laat drie volledig verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel.

Dynamische massage

Met de dynamische massage breng ik jouw lichaam in beweging door zacht of stevig, ritmisch te schudden, wiegen, rollen en rekken. Hierdoor ervaar je het letterlijk en figuurlijk “bewogen” worden op een dieper niveau. Het geeft jou ontspanning waardoor jouw energie vrijer kan gaan stromen.

Intuïtieve massage

Met de intuïtieve massage masseer ik je hele lichaam zacht en respectvol met warme olie. Daarbij maak ik gebruik van grote strijkingen en diepere knedingen om de huid en de spieren te ontspannen. Een echte weldaad voor lichaam en geest.

Polariteitsmassage

Met de polariteitmassage leg ik mijn handen zachtjes op verschillende plaatsen neer om de energiestroom in balans te brengen en te verbinden. Dit draagt bij tot een mooie en rustige afsluiting van deze massage.

Voorbereiding

Vóór de massage geef ik je tijd om aan te geven waarvoor je deze massage wilt, of wat op dit moment belangrijk voor jou is in de massage.

Nagenieten

Na afloop gun ik jou nog even de tijd om na te genieten en rustig bij te komen en iets te vertellen over je ervaringen tijdens de massage.

Massagereeks

Kom je graag op regelmatige basis, dan kan ik de massage telkens opnieuw afstemmen op de behoeften van jouw lichaam, geest en ziel. Zo krijg je meer en meer een massage op jouw maat.

Praktisch

Tijdens de massage lig je op een comfortabele massagetafel in een rustige, gezellige en verwarmde ruimte. Bij het masseren gebruik ik een zachte massagedoek om de lichaamsdelen te bedekken, die op dat moment niet gemasseerd worden. Ik werk uitsluitend met zuivere massageoliën en Etherische oliën.
De massages hebben geen erotische bedoelingen en er worden dus geen seksuele handelingen gesteld!

Meerwaarde

Wat kan zo’n massage voor jou betekenen:

 • ontspanning en rust brengen
 • een intenser lichaamsgevoel meegeven
 • het zelfgenezend vermogen van het lichaam bevorderen
 • verlichting bij lichamelijke en psychosomatische klachten
 • ontgiftend, verbeterende bloedcirculatie, ondersteunend voor zenuwstelsel
 • de toevoer van zuurstof naar longen en organen bevorderen
 • de werking van het lymfestelsel stimuleren
 • het vervullen van een essentiële basisbehoefte, nl. respectvol aangeraakt worden
 • je energieker voelen, je energie wordt letterlijk opgeladen
 • je beter in je vel voelen
 • jezelf eens goed verwennen, kortom een cadeautje aan jezelf!

Hoe lang duurt een massage?

Een volledige Integratieve Massage duurt ongeveer 75 à 90 minuten.

Prijs

75,00 Euro (Inclusief 21% BTW)

CADEAUBON

Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar, blijven één jaar geldig en kunnen afgehaald worden na afspraak via telefoon of e-mail. Waarvoor dank.

KLANTENKAARTEN

 • 5-beurtenkaart (5% korting) voor 356,25 Euro (i.p.v. 375,00 Euro) (Inclusief 21% BTW)
  Maximum 12 maanden geldig!
 • 10-beurtenkaart (10% korting) voor 675,00 Euro (9 beurten + 1 gratis beurt) (Inclusief 21% BTW)
  Maximum 18 maanden geldig!

metamorfosemassage

Transformatie van rups naar vlinder

Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij een metamorfose massage om gaat, is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen.

De metamorfose van rups naar vlinder voltrekt zich in die cocon.
De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft en om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon.

Veel mensen hebben – net als de rups – kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden.

NAAR BINNEN KEREN

Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent.
Als je jouw kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn.

REFLEXZONES

Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzones van de wervelkolom, gelegen op voeten, handen en hoofd, kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn.

PRAKTISCH

Bij dit ontplooiingsproces is het belangrijk dat je deze behandeling 5 weken na elkaar ondergaat. Na deze 5 weken kan je dan beslissen om nog verder te gaan of (tijdelijk) te stoppen.
Voor kinderen, bedlegerige of oudere mensen is het aangewezen de behandeling van 75 minuten per week, te verdelen over verschillende momenten of dagen.

HOE LANG DUURT EEN MASSAGE?

De metamorfose massage duurt 75 minuten.

PRIJS

65,00 Euro (Inclusief 21% BTW)
Reeks van 5 beurten voor 308,75 Euro i.p.v. 325,00 Euro (Inclusief 21% BTW)

oorkaarsen

Een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi indianen.

Deze holle kaarsen worden met de hand gemaakt. De bestanddelen zijn volgens een oud origineel recept waarin kruiden zoals salie, kamille, johanneskruid, etherische olie en fijne honingextracten, zijn verwerkt.
Binnenin de kaars zit een filter.

WERKING

Oorkaarsen weren lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een ‘bevrijden’ aanvoelende drukregeling in oor- voorhoofd en bijholten gebied.

EFFECTEN

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied. Spontaan kan dit ook een vrijere neusademhaling en een beter geurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. Een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

AAN TE WENDEN BIJ:

 • gehoorstimulatie
 • verwijderen van oorstoppen
 • losmaken van oorsmeer
 • oorpijn
 • oorsuizing
 • verkoudheid, loopneus
 • hoofdpijn
 • keelontsteking, sinusitis
 • etc.

CONTRA-INDICATIES

Het wordt afgeraden om de oorkaarsen te gebruiken in geval van:

 • een doorboord of gescheurd trommelvlies
 • acute oorontsteking
 • bij epilepsiepatiënten

Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie met oorkaarsen duurt ca. 40 minuten

PRIJS

45,00 Euro (Inclusief 21% BTW)

rug-, nek- en schoudermassage

Heb je last van lage rugpijn, doen je schouder- en nekspieren pijn?

Een rugmassage doet wonderen bij gespannenheid en stress.
Het is een zeer aangename massage aangepast aan uw rug, onder begeleiding van zachte muziek om bij weg te dromen.
Er worden helpende speciale technieken toegepast om de spieren te ontspannen. Bij deze aroma massage krijgen ook de nek en de schouders een weldoende behandeling.

HOE LANG DUURT EEN MASSAGE?

De Rug-, Nek- en Schoudermassage duurt ca. 40 minuten.

PRIJS

40,00 Euro (Inclusief 21% BTW)

aromatische hoofd- en gezichtsmassage

Een natuurlijke facelift!

De spieren in het gezicht zijn anders dan in de rest van het lichaam. Ze zijn aangehecht aan de huid en hebben daardoor een rechtstreekse invloed op ons uiterlijk. Stemmingen en gevoelens komen in ons gezicht tot uitdrukking. Als we willen weten hoe iemand zich voelt, kijken we naar zijn gezicht.

SPANNING

Stress en spanning kunnen ons uiterlijk nadelig beïnvloeden doordat de spieren worden samengetrokken en we een strakke en harde gelaatsuitdrukking krijgen. Massage vermindert de spanning en zorgt voor een zachtere uitdrukking in het gezicht.

VEROUDERING

Naarmate we ouder worden verzwakt het spierweefsel in het gezicht en kunnen er dunne lijntjes verschijnen rond de ogen, de mond en op het voorhoofd. Gezichtsmassage kan het verouderingsproces vertragen door de bloedsomloop te stimuleren en de spanning in de spieren te verbeteren.

GEZONDHEID

De zuivere massageoliën en de specifiek uitgekozen Etherische Oliën betekenen een meerwaarde bij deze behandeling.
Na afloop van de massage ziet de huid er stralend en gezond uit.
Hoofdmassage vermindert veel klachten zoals

 • hoofdpijn
 • migraine
 • rugpijn
 • spierpijn
 • stress
 • etc.

Het is een plezierige behandeling die ons lichaam een gevoel van ontspanning en welzijn geeft.

HOE LANG DUURT EEN MASSAGE?

De Aromatische hoofd- en gezichtsmassage duurt ca. 30 minuten.

PRIJS

40,00 Euro (Inclusief 21% BTW)

vlindermassage

De vlinder staat symbool voor transformatie, beweging, vreugde, dans en licht! De vlindermassage maakt gebruik van vlinderzachte, trage en herhalende bewegingen langsheen de ruggengraat. De continue repetitieve lemniscaat – bewegingen kunnen hardnekkige blokkades opheffen, flexibiliteit bevorderen, sommige rugklachten verhelpen en diepe ontspanning teweegbrengen.

Door de inwerking op het centrale zenuwstelsel wordt het hele lichaam geharmoniseerd en de organen krijgen de juiste impuls om beter te kunnen functioneren. Via de blaasmeridiaan wordt het lichaam gestimuleerd blokkades en oude patronen los te laten.

Deze massagetechniek is voor iedereen geschikt, ongeacht de leeftijd. Deze subtiele massage werkt bijzonder krachtig en brengt diepe rust.

HOE LANG DUURT EEN MASSAGE?

Een vlindermassage duurt 45 minuten.

PRIJS

40,- euro (Inclusief 21% BTW)

heppie massage

Heppie Massage, ontworpen door Helen Lodder, is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren met autisme, ADHD, met het syndroom van Down, met hoogsensitiviteit, met slaapstoornissen. Ook zij die zich niet goed in hun vel voelen, kunnen baat hebben bij deze massage. Naast verschillende massagevormen wordt er ook gebruik gemaakt van aromatherapie en de helende kracht van edelstenen. Al naargelang de stemming van het kind wordt er gewerkt met 3 specifieke oliën die als volgt worden benoemd:

 1. ‘Zonnetje in je hart’
 2. ‘Voetjes op de grond’
 3. ‘Lekker slapen’

POSITIEVE INVLOED VAN HEPPIE MASSAGE BIJ DEZE DOELGROEP:

 • gunstig effect op de communicatie en het contact
 • bevordert taakspanning en concentratie
 • verschillende zintuigen worden tegelijkertijd aangesproken en geactiveerd
 • werkt kalmerend en deze massage kan angsten temperen
 • stress en onrust kunnen verminderen
 • het slaappatroon verbetert
 • het immuunsysteem wordt versterkt
 • brengt aarding waardoor je met beide voeten op de grond staat
 • massage draagt bij tot een betere ontwikkeling en brengt meer evenwicht
 • vertrouwen en zich veilig voelen staan in deze massage voorop

PRAKTISCH VERLOOP VAN DE HEPPIE MASSAGE

Bij deze doelgroep van kinderen en jongeren is masseren niet vanzelfsprekend. Daarom begint de massage over de kleding heen.
Stap voor stap en over verschillende sessies wordt ze zorgvuldig opgebouwd:

 • intakegesprek en observatie om noden en behoeftes te peilen
 • verkennen van edelstenen, geurzakjes, knuffeldiertjes
 • het zoeken naar een mogelijke ingangspoort tot aanraking
 • massage met diepe druk op de gewrichten en grote spiergroepen
 • uitgebreide hand- en voetmassage
 • strijkmassage over de kledij heen
 • strijkmassage met warme olie op de blote huid

Het is niet noodzakelijk al deze stappen te doorlopen. Na elke sessie wordt er geëvalueerd en bijgestuurd.

PRAKTISCH VERLOOP VAN DE HEPPIE MASSAGE

Een sessie duurt ongeveer 30 minuten voor zeer jonge kinderen.

 • Er wordt aandacht besteed om het kind voor te bereiden op de massage.
 • Er wordt ongeveer 15 minuten effectief gemasseerd om overprikkeling te vermijden.

Een sessie duurt ongeveer 45 minuten voor kinderen die een langere sessie aankunnen.

 • Er wordt aandacht besteed om het kind voor te bereiden op de massage.
 • Er wordt meer tijd genomen om uitgebreider te masseren volgens de behoefte van het kind zelf.

PRIJS

Sessie van ongeveer 30 minuten kost 30,- euro (Inclusief 21 % BTW)

Sessie van ongeveer 45 minuten kost 40,- euro (Inclusief 21% BTW)

Als babysit, als monitrice bij het ziekenfonds en als opvoedster bij het project Buitenschoolse Opvang, werkte ik jarenlang mee aan zinvolle tijdsbesteding voor kinderen. Ondertussen groeide vanuit mijn ervaring met massage, het verlangen om massages ook toegankelijk te maken voor mensen met een beperking of voor hen die door hun ‘anders zijn’ niet beantwoorden aan de gangbare maatschappelijke normen. In dit kader volgde ik de opleiding ‘Heppie Massage’.

“Masseren is aanraken uit liefde, met acceptatie voor wie jij bent”

Maak kennis met de heilzame kracht van respectvolle aanraking en massage.

massage in een kleedje

Teveel drukte, lawaai, stress …..?
Heb je nood aan rust en geborgenheid?
Wil je weer helemaal bij jezelf komen?
Voel je de behoefte om je eigen KRACHT opnieuw te ontdekken?

Massage kan jou daar prima in ondersteunen.

Ojee, hoe moet het dan, zo zonder kleren aan!? Dat zie ik niet zitten.

Ook voor jou bestaat de mogelijkheid om gemasseerd te worden: je mag je kleding aanhouden!

Via een samenspel van meerdere technieken uit verschillende massages breng ik jouw lichaam in beweging. Door zachte, stevige, ritmische, schuddende, wiegende, rollende en rekkende handelingen stroomt je energie weer helemaal door. Diepe druk op de gewrichten en op de grote spierbundels zorgen ervoor dat je je terug in je lijf voelt komen. Tenslotte leg ik mijn handen intuïtief neer en laat de helende kracht invloeien om zo je energiesysteem uit te balanceren.

Laat je meenemen in de voor jou nog onbekende wereld van massage.
Laat rust en warmte binnenstromen en geniet ervan!
Ervaar de heilzame kracht van pure en respectvolle aanraking.

HOE LANG DUURT EEN MASSAGE?

Enkel rugkant of enkel voorkant: ca. 45 minuten.
Volledig lichaam: ca. 75 minuten

PRIJS

ca. 30 à 40 minuten massage: 40,00 euro (Inclusief 21% BTW)
ca. 65 à 75 minuten massage: 65,00 euro (Inclusief 21% BTW)

ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is een zachte en ontspannende massagetechniek die een positieve uitwerking heeft op alle lichaamsfuncties. Ze draagt bij aan het gevoel van ‘welbevinden’. Het opheffen van spanning in je lichaam maakt plaats vrij voor ontspanning op gevoelsniveau.

Zachte aanrakingen, positieve aandacht en liefdevolle koestering geven je meer zelfvertrouwen en verhogen jouw eigenwaarde. Het contact met je eigen lichaam wordt hierdoor bevorderd en hersteld.

Massage kan ondersteunend, versterkend en verrijkend zijn. Ze betekent een meerwaarde op lichamelijk en geestelijk vlak en verhoogt zo je levenskwaliteit.

POSITIEVE EIGENSCHAPPEN VAN DE ONTSPANNINGSMASSAGE

 • vermindering van angst, spanning, stress, eenzaamheid, pijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, enz.
 • ondersteunende stimulans voor het zelfgenezende vermogen van het lichaam
 • vermeerderen van “goed-gevoel-ervaring”, levenskwaliteit, innerlijke rust

DUUR: ca. 60 minuten

PRIJS: 60 Euro (Inclusief 21% BTW)

CADEAUBON

Blijft één jaar geldig en kan afgehaald worden na afspraak via telefoon of e-mail.

massage bij kanker

Deugddoende aanraking met hand en hart.

In behandeling (geweest) zijn voor kanker, heeft een grote impact op je lichaam en geest.

Niet alleen de ziekte zelf maar ook het ervaren van een onzeker toekomstperspectief kan leiden tot stress.

WAT IS MASSAGE BIJ KANKER (MBK)?

MBK is een vorm van ontspanningsmassage aangepast aan de conditie en de behandelingen van de cliënt die kanker heeft (gehad).

Een zachte en juist toegepaste massage helpt om het contact met en het vertrouwen in je lichaam te verbeteren. Ze brengt verlichting in tijden waar aanraking vooral bestaat uit medische handelingen.

WAT KAN MASSAGE BIJ KANKER BETEKENEN?

Massage kan afleiding brengen bij zorgen en pijn.

Klachten als pijn, stress, angst, slapeloosheid en depressie kunnen hierdoor verminderen. Massage op zich geneest niet, maar verhoogt wel gevoelig je levenskwaliteit en ondersteunt zo een vlotter herstel. Ontspanning heeft een positieve invloed op je immuunsysteem.

Ook voor wie niet meer kan genezen, biedt deze aangepaste massage een waardevolle, troostende en rustgevende ervaring.

WAT IS MASSAGE BIJ KANKER NIET?

Massage bij kanker is GEEN vervanging voor reguliere medische zorg. Deze ontspanningsmassage kan dus ook NIET dienen ter vervanging van een consultatie of behandeling bij arts, kinesist, fysiotherapeut of enig ander medisch beroep.

OPLEIDING

Ik volgde “Massage Bij Kanker” bij Katrien Meeussen, erkend als ‘preferred practitioner in oncology massage’ door de Society for Oncology Massage (S4OM) in de VS.

Voor meer informatie: www.massagebijkankerbelgie.be.

PRAKTISCH

Lukt het wegens gezondheidsomstandigheden niet meer om tot bij mij in de praktijk te komen, dan kan ik ook naar jou komen. Bij het vastleggen van een massageafspraak geef je dit best aan.

Heb je nog vragen, contacteer mij dan zeker.

DUUR EN PRIJS

De duurtijd van de massage wordt afgestemd op de conditie van de cliënt, rekening houdend met zijn medisch behandelproces.

De prijs bedraagt 55,00 Euro per uur, inclusief 21% BTW en wordt aangepast naargelang de duurtijd van de massage.

Forfaitaire kilometervergoeding voor verplaatsing: € 0,3460 per Km.

Voor inwoners Sint-Niklaas wordt geen Km-vergoeding aangerekend.

CADEAUBON

Wil je iemand extra ontspanning en ondersteuning geven in een ziekteproces, schenk dan eens een cadeaubon. Af te halen na afspraak via telefoon of e-mail. Waarvoor dank.

NETWERK

Als erkend masseur voor Massage Bij Kanker België ben ik aangesloten bij het Netwerk Massage Bij Kanker België. Tevens ben ik ook Regioverantwoordelijke voor Oost-Vlaanderen van Massage Bij Kanker België .

 

“People will forget what you said
people will forget what you did
but they will never forget how
you made them feel”

Maya Angelou

kinderen, jongeren en studenten

KINDERMASSAGE (tot 12 jaar)

Voor jonge kinderen tot de leeftijd van 12 jaar verwijs ik naar de rubriek “Heppiemassage”

MASSAGE VOOR JONGEREN (vanaf 13 jaar t.e.m. 17 jaar)

Rond de leeftijd van 12 jaar (soms al eerder) komen kinderen in een nieuwe fase in hun leven. De hormonale werking komt op gang en fysiek past het lichaam zich aan. De transformatie van “meisje naar jonge vrouw” of van “jongen naar man” is in wording. Dit vraagt niet alleen op fysiek vlak de nodige aanpassing. Tegelijkertijd voelt de jongere de veranderingen en heeft dit ook een sterke invloed op haar of zijn gevoelswereld. Daardoor kan deze zich wel eens niet goed in haar/zijn vel voelen. Massage kan hierbij ondersteunend werken en meer evenwicht brengen in lichaam en geest. Het gevoel van “je mag er zijn zoals je bent” wordt extra gestimuleerd.

Voor jongeren gebruik ik meestal een combinatie van verschillende massagevormen, zoals Integratieve Massage, Heppiemassage, Metamorfosemassage. Intuïtief creëer ik een samenspel van verschillende technieken uit voornoemde disciplines, aangepast aan de noden van de jongere op dat moment. Het doel hiervan is dat de jongere zich beter in haar/zijn vel voelt, haar/zijn kracht ervaart en (h)erkent en het transformatieproces goed kan doorstaan.

Deze Combinatiemassage duurt ca. 60 à 75 min.

PRIJS: 50,- euro (Inclusief 21 % BTW)

STUDENTEN (vanaf 18 jaar – Hogeschool – Universiteit)

Stress kan wel eens de kop opsteken. Door de veelheid aan het verwerken en instuderen van leerstof, kan je ook wel oververmoeid geraken. Examenstress, wie kent dit niet?

Soms wordt het allemaal wat veel en heb je behoefte aan rust in je hoofd, in je lijf en in je gedachten.

Daarvoor is massage uitermate geschikt. Massage brengt je weer bij jezelf, geeft rust en zorgt ervoor dat je jou weer helemaal opgekikkerd voelt doordat je energie opgeladen wordt.

Zo voel je je opnieuw krachtig. Met een versterkt zelfvertrouwen kan je er weer helemaal voor gaan en boek je vast en zeker succes.

Massages die kunnen aangewend worden: Integratieve Massage, Combinatiemassage, Metamorfosemassage

DUUR: 60 à 75 min.

PRIJS: 60,- euro (Inclusief 21 % BTW)

mensen met beperkingen

Tekst in opmaak!